Urban Escape

Praga

“Orasul de aur”, “Parisul Estului”, “Orasul celor 1000 de turle” Piata orasului vechi, cladirile de epoca, cele peste 200 de muzee , Vltava, cartierul evreiesc, Palatul regal sunt doar o parte din motivele pentru care merita sa faci un city-break in Praga.

Zidul John Lennon – nu este doar un simplu perete acoperit de graffiti-uri, reprezinta un simbol al libertatii si al luptei impotriva comunismului. Dupa moartea artistului, pe o parte a zidului a fost desenat chipul lui, de-a lungul timpului au fost scrise versuri din catecele Beatles alaturi de mesaje politice. Se spune ca mesajele de pe zid ar fi inspirit Revolutia ce a dus la caderea comunismului.

Piata Havelska– aflata la doar 5 minute de centrul vechi al orasului, este locul de unde poti sa-ti alegi cel mai usor suvenirurile. Sunt peste 30 de tarabe cu diferite tipuri de suveniruri, de la clasicii magneti de frigider la piese de arta, bijuterii si pana la dulciuri traditionale.

Manastirea Strahov – complexul monahal cuprinde una dintre cele mai mari si vechi biblioteci din Cehia, de peste 800 ani cu peste 130.000 de volume. Iar pentru 50 de coronae ai posibilitatea sa faci si poze cu salile

Palatul Parasit – Colloredo-Mansfeld Palace – aflat la capul podului Charles, imediat ce traversezi in directia Pietei vechi, pe partea dreapta se afla un exemplu architectural cu elemente Rococo si Baroc. Anii si-au pus amprenta asupra palatului, dar cu fiecare pas facut parca poti sa-ti imaginezi cum arata salonul de bal plin de viata si spirit de petrecere.  Treptat palatul s-a transformat in apartamente de lux pana cand a devenit o locuinta abandonata.

Turnul cu ceas– pozitionat in Piata veche a orasului, fiind deschis pana la ora 22:00 merita sa-l vizitezi mai pe seara pentru a vedea capitala luminata frumos.

Cetatea din Praga – este defapt un complex fortificat de cladiri despartite de curti interioare si cuprinde mai multe obiective turistice. Poti face o simpla plimbare prin curtile interioare fara sa fie nevoie sa cumperi bilet. Totusi iti recomand sa vizitezi Golden Line, legenda spune ca in aceste mici casute traiau alchimistii imparatului, ce aveau ca scop sa gaseasca o metoda de a face aur. In secolele 18 si 19, in aceste casute stateau oamenii mai saraci din cadrul cetatii. Strada a fost locuita pana aproape de cel de-al doilea razboi mondial.

Muzeul figurinelor de ceara Grevin are la baza muzeul original din Paris, iar in Praga te poti fotografia cu peste 40 de figurine din ceara, de la vedete internationale (Brad Pitt, Angelina, Celine Dion, Mozard)  la cele autohtone (Peter Cech, Zapotek, Kafka). Daca n-ai mai vizitat un astfel de muzeu, atunci nu pierde sansa aceasta sansa. In aceasi locatie cu muzeul figurinelor mai este si muzeul ciocolatei, chiar daca nu vrei sa-l vizitezi sigur o sa pleci cu un suvenir.

Tips:

– daca ai rezervat prin booking foloseste cu incredere aplicatia pentru vizitarea obiectivelor, ai intre 10-25% reducere la foarte multe obiective, codul ScanCode este scanat la intrarea in obiectiv iar banii debitati de pe contul salvat in aplicatie.

-fa-ti lista de obiectivele pe care le vrei sa le vizitezi de acasa, daca achizitionezi biletele online ajungi sa sa faci mici economii, macar de o bere in plus la cina.

-incaltaminte cat mai comoda, toate obiectivele sunt apropiate, pentru majoritatea vei merge pe jos iar tot centrul vechi este pavat cu piatra cubica

-poti achizitiona bilete de calatorie chiar din tramvai

-pretul biletului pentru transportul in comun depinde de durata calatoriilor: 30minute, 90 minute sau 1 zi.

-nu rata Biblioteca Nationala – merita cel putin pentru vortex-ul de carti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *